Това ли е новият Юсейн Болт?

Вече две години Юсейн Болт не е на голямата атлетическа сцена и от това спринтът несъмнено страда. 8-кратният олимпийски шампион остави дупка след себе си, но не само заради космическата си скорост, а и заради своя образ. Той направи така, че бързото бягане да изглежда лесно.

Точно това прави и Ноа Лайлс. Ако още не сте чували името на 21-годишния американец, скоро и това ще стане. Достатъчно е да кажем, че той е по-бърз и на 100 (9.88), и на 200 метра (19.65), отколкото беше Болт на неговата възраст. Харизмата, която младокът има, се допълва от ексцентричния му външен вид (най-често с шарени чорапи) и разнообразни начини на празнуване при победа. Нима Болт не правеше точно това?

„Беше ме страх да порасна, защото се опасявах, че ще трябва да си намеря нормална работа. А вижте ме сега – плащат ми, за да бягам в кръг“, избухва в смях Ноа, сякаш, за да покаже, че и чувството му за хумор наподобява това на ямайската звезда. „Успехът се крие в това да правиш каквото обичаш. Тогава несъмнено ще вървиш напред. Аз продължавам към Токио“, завършва разказа си Лайлс.

През 2016-а той остана на едва 0,09 секунди от място в олимпийския отбор на САЩ за Рио. Сега обаче, година преди игрите в Токио, нещата изглеждат различни.

Мина Пенкова